* Hollandse Hachee

Geplaatst op maandag 28 maart 2011 @ 11:48 , 438 keer bekeken

Recept.jpg

Ingrediënten:
500 gram hacheevlees in blokjes
2 grote uien
60 gram boter
1 theelepel suiker
4 dl warm water
1 eetlepel azijn
1 laurierblad
2 kruidnagels
1 theelepeltje zout
1 theelepeltje peper
2 theelepeltjes maizena

Recept.jpg

Bereidingswijze:
Snij de uien in stukjes en verwarm de boter op een matig vuur in de pan.Braad hierin het vlees lichtbruin en voeg de uien en het suiker toe.Bak dit al roerend totdat de uien doorzichtig worden en een beetje bruin gaan kleuren.Giet er dan de 4 dl warm water bij en de eetlepel azijn.Leg er het laurierblad en de kruidnagel in en strooi er zout en peper bij.Blijf roeren en wacht totdat het kookt.
Draai nu het vuur op de laagste stand en doe het deksel op de pan.Laat nu dit alles 3 uurtjes sudderen maar roer wel geregeld om omdat hachee gauw de neiging heeft om aan de pan te plakken.Roer er wat extra water bij als je het idee hebt dat de hachee te dik is.Na drie uur doe je de 2 theelepels maizena samen met 2 eetlepels water in een kopje er roer hier een papje van.Meng dit papje al roerend door de hachee en laat alles nog zo'n 2 minuten koken.
Serveer dit met aardappelen en rode kool.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: